Практичний посібник для українських біженців, які в’їжджають до Естонії

Є безкоштовні автобуси від польсько-українського кордону до Естонії. За додатковою інформацією звертайтесь до центру в Польщі: КПП Шегині-Медіка (гаряча лінія): +372 5908 6965

Невідкладна медична допомога надається всім особам, які перебувають в Естонії, якщо у них є серйозні проблеми зі здоров’ям або проблеми, які загрожують життю. Консультаційна лінія сімейного лікаря 1220 (або +372 634 6630, якщо дзвоните з-за кордону) пропонує медичні консультації англійською та російською мовами. У разі потреби людину буде направлено на лінію екстреної допомоги 112.

Базову медичну допомогу надають у центрі прийому біженців України, створеному в Таллінні:

Крім того, приватні ініціативи на кшталт Viveo Health пропонують свої послуги українцям:

Телефонна лінія психосоціальної кризи Управління соціального страхування, 116 006 (+372 6147 393 при дзвінку з іноземного номера). Безкоштовна психологічна підтримка онлайн та офлайн: email to psychelp.est@gmail.com або заповніть форму:

Замісна терапія на основі метадону є безкоштовною для всіх пацієнтів, у тому числі без медичного страхування. Замісна терапія на основі бупренорфіну (субутекс, субоксон) є платною послугою.

АРВ-терапія та АРВ-препарати є безкоштовними для жителів Естонії, незалежно від наявності у них медичного страхування. Люди потребують підтвердження їх ВІЛ-позитивного статусу, щоб отримати АРВ-препарати.